Translate

donderdag 26 januari 2012

Lang leve Brocante

Ik ben naar een hele leuke Brocante markt geweest bij ons in de buurt, mijn lief moest daar spelen met zijn band en ik had alle tijd van de wereld om lekker rond te neuzen. Ik zocht nog een leuk stoeltje en ik heb hem gevonden. Thuisgekomen dacht ik, dit stoeltje wordt wit, maar nee, dat wilde mijn lief niet. Alle koppels wat op bezoek kwamen vroeg ik. "wat is mooier dit stoeltje wit of zo laten" en je raad het al, alle vrouwen kozen wit en de mannen vonden deze kleur echt apart en daar moest je helemaal niets aan veranderen.
Op het moment worden de tafelbladen opnieuw geverfd, het vergrijzen beviel me niet dus worden ze toch maar wit. Om toch hier en daar wat accenten in ons interieur aan te brengen, hebben we toch besloten om het stoeltje in zijn eigen aparte kleur te laten en hem wel op te pimpen met een mooi nieuw kussen. Dus resultaat iedereen blij. De bokaal vond ik ook op dezelfde brocante markt en de madonna's, ene bij een 2e hands winkel en de andere op MP. Alles moet nog een mooi plekje krijgen en daar krijgen jullie later nog een paar foto's van te zien.

Fijne dag allemaal

Lieve Groet             Marjon

25 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Een goede oplossing voor dit mooie stoeltje, na verloop van tijd kun je altijd nog kijken of je de kwast er nog eens over heen gaat halen. Ik als vrouw sluit mij overigens aan bij de overige vrouwen :)!

Lieve groet, Ingrid

ria zei

Leuke aankopen!!Ehhh ik voeg me bij de mannen.Ik vind oude itmes verven vaak beetje zonde.Ik hou ervan die dingen te laten zoals ze zijn.Geeft veel meer uitstraling (maar is mijn persoonlijke mening he).Nieuw kussen is idd wel mooi.
Lieve groet Ria

Joke zei

Jij bent weer goed bezig geweest op de brocante markt,gesnuffeld naar leuke spullen nou die heb je gevonden hoor.

Groetjes Joke

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

hij is prachtig enne lekker die keur laten ...leuke witte kussen erop kan toch ook ...geniet lekker van je mooie aankopen alvast een fijn weekend lieve groet rosita

Maaike zei

Mooie vondsten! Bij mij thuis zou de kwast wel over het stoeltje gaan... Maar een nieuw kussen lijkt ook al heel anders!

Groeten Maaike

http://truutske.blogspot.com zei

Ik dacht net zoals Rosita...een mooi wit kussen erop en de stoel in zijn kleur laten. Mooie aankopen heb je gedaan.

Groetjes, Trudie

Unknown zei

Je kunt hem altijd nog wit maken. De originele kleur krijg je niet meer zo gauw terug. Persoonlijk vind ik het wel leuk om tussen al dat witte ook weer eens wat originele kleuren terug te laten komen. En met een wit kussen lijkt het me heerlijk zitten op dat stoeltje. Ik ga je trouwens volgen. Misschien vind je het leuk om ook eens bij mij te komen kijken.
http://www.madammikmak.blogspot.com

Fijne avond.

Groetjes, Nancy

Elisabeth zei

Wat een leuke stoel ,ja ik zou hem ook wit willen maken.Maar met een mooi licht kussen erop zal het ook mooi staan
Lieve groet Elisabeth

Anoniem zei

Ja, dat heb je he, Marjon, als je met meerderen het huis moet delen, er compromissen gesloten moeten worden.
Maar je hebt een mooie stoel en qua mening sluit ik mij bij de mannen aan. Er zit zoveel doorleefdbaarheid in en met de witte kwast gaat dat weg, vind ik. Maar wel een mooi, licht kussen.

Lieve groet,
Gerry

Michelle zei

Mooie spulletjes heb je gevonden!! en ik zou een beetje dwars zijn en toch voor wit gaan met het stoeltje...

Liefs Michelle

Het lijstje van brocante zei

Nee ,dit vind ik niet hoor!!!!!
Je moet het zo houden,een leuk kussen zal haar goed doen,ben benieuwd.
Lieve groet,
Silvia

Frau Woonwinkel zei

Liebe Marjon,
was für bezaubernde Dinge Du gefunden hast. Den Stuhl finde ich klasse. Und die weiße Madonna sieht super aus. Viel Freude daran. LG Claudia

Stina zei

ja dat zou ik ook doen een ander kussen erin,maar verder intact laten.

gr Stina

It's me zei

Ik zou mooie witte kussens in de stoel leggen...mooi je sullen !!...liefs van mij...xxx.

Met Brocant Label zei

Soms is juist het hout erg mooi met al het andere wit in je huis, misschien wel een ander kussen in een lichte kleur. Wel erg mooi stoeltje.

Lieve groet,
Yvonne

Loraine Living zei

Wat een vondsten zo mooi. Het stoeltje wordt vast opgefrist met nieuwe bekleding, leuk hoor!
De mariabeeldjes zijn ook schattig. Lieve groet Diana

Annelies zei

Leuk joh, je stoeltje! Enneh je kunt het altijd nog verven. Mooi nieuw kussen erin doet vast al wonderen! Staat vast heel mooi bij je witte tafel!
Mooie vrijdag.
Liefs, Annelies

Mirjam zei

Hallo Marjon,
In het wit zou de stoel zeker prachtig zijn, maar een geweldig compromis zou inderdaad een wit kussen zijn in de stoel zoals deze nu is, goed idee van Rosita...
En schilderen kan altijd nog, toch?
Lieve groet,
Mirjam

@nne zei

het hout is inderdaad mooi doorleefd ... met een mooi kussen erop wordt het vast een prachtig stoeltje! is het toch niet wat je ervan verwacht had, dan kan het nog geverfd worden! liefs, @nne

Anoniem zei

Leuke vondsten heb je daar. Het stoeltje is prachtig alhoewel ik het weer niet zou kunnen laten om hem te verven, maar met een nieuwe kussen erin zal die zo ook prachtig staan.

Groetjes,
Esther

Maison Marie et Florence zei

Dag Marjon ,ik moet Esther volgen en zou ook voor wit gaan,maar misschien best idd even afwachten ,het heeft stoeltje heeft nu ook al een prachtige uitstraling!,En moet je mij horen ik heb hier een hele oude grenen kast gekocht bij een antiekhandelaar,en ondanks lijn voornemen hem te witten zegt manlief nee,en durf ik hetzelf toch ook niet goed aan ,het is idd soms ook wel beter om oude dingen te laten zoals ze zijn ... maar als ik hier een beetje rond kijk op jou blog komt het helemaal in orde! ik kwam eigenlijk eens kijken of je bijbeltje al een plaatsje had ;-) hoezo nieuwsgierig??:-):-)
Een fijn weekend voor jou en je mannen!grtjs Manuela

Sjonke's Kronkels zei

De meningen hier zijn ook al verdeeld. Volgens mij word je nog meer aan het twijfelen gebracht. Ik doe lekker dwars en geef als tip: ZWART VERVEN...hihihi.....je snapt wel waarom (hint: vaasjes)
Groetjes en heel fijn weekend,
Marion

Thuis bij Tjits zei

wauw wat een mooie stoel! ik zou er eerst een wit kussen in leggen, verven kan altijd nog!
met al deze verschillende meningen ben ik heel benieuwd hoe de stoel uiteindelijk zal worden..

fijn weekend!
lieve groet van Tjits

Willy zei

Ik vind het ook een erg leuke stoel, zou ik ook moeilijk hebben kunnen laten staan. In een wit interieur mogen er best wat dingen uitspringen zo komt het wit nog beter tot z'n recht.
Fijn weekend, groetjes

lisje astrid's husblogg zei

Hei :)
Your blog is beautiful!

Thank you for nice words from you ♥

Love from Astrid